8 czerwca 2012

Sesja fotograficzna z okazji inauguracji Euro 2012 (środek „długiego” weekendu) przyniosła niezbyt drastyczne, ale zauważalne zmiany.

  • uporządkowano większą część terenu wokół budynków 1-4 i w pobliżu placu zabaw
  • zainstalowano część kloszy od lamp (z daszkiem), jak widać na zdjęciu są one przezroczyste z energooszczędną żarówką
  • altanki śmietnikowe pokryte zostały materiałem takim samym jak budynki – gontami papowymi
  • altanka przy ul. Szczęsnej z uwagi na swoje wpasowanie pomiędzy istniejące obiekty jest mniejsza i posiada dach ze spadkiem jna jedną stronę
  • dokończono chodnik prowadzący od wjazdu do dużego garażu do pozostałej części osiedla
  • w dużym garażu nie pojawiły się żadne nowe wylane powierzchnie. Zainstalowano za to 2 bramy ppoż. oddzielające halę po budynkami 1-2 i 3-4. Funkcjonuje też docelowe oświetlenie z czujnikami ruchu. Niestety są miejsca, gdzie nadal przecieka woda, a także podobnie jak w garażu małym, plamy na suficie.
  • w małym garażu nie zaobserwowałem żadnych zmian, zarówno w środku jak i na podjeździe.
  • w obu garażach jest chłodno i wilgotno. Być może jest możliwość ich przewietrzenia rozgrzanym powietrzem z zewnątrz?
  • wieżyczki służące do wentylacji garaży zostały otynkowane marmelitem

…a teraz czas na mecz 🙂

Tags: , , , ,
Dodaj komentarz Trackback

komentarze 3

  1. Krzysztof

    Osiedle coraz ładniej wygląda,
    myślę jednak że na tym etapie warto zajrzeć do wizualizacji
    żeby wszystko było wykończone tak jak nas kusił deweloper. 🙂

    Przesylam link poniżej, (proszę wstawić zdjęcie zamiast linku)
    http://lodygowa1.dolcan.com.pl/soe/dane/Dolcan_sp__z_o_o_/inwestycje/foto_31_1.jpg

    brązowe kolory budynków na wizualizacji wydają mi się dużo
    cieplejsze, niż szare obecne, ponadto część ściany
    jest z płytek lub z kamienia, lampy są podwójne, a chodnik nie zwyczajny tylko kamienny …

  2. niestety poza kształtem samych budynków nic nie zgadza sie z rzeczywistością.

    nie zwróciłem wczesniej na to uwagi, ale nawet ogródki sa oddzielne od chodników niskim murkiem z możliwością siedzenia na nich…

  3. to zdjęcie mnie skusiło na kupno mieszkania własnie na Osiedlu tęczowym. Teraz już nie jest to „tęczowe” Osiedle bo osoby mnie odwiedzające mówią że jakoś u nas ponuro- przez te szarości. 🙁 Bardzo żałuje, że osiedle nie przypomina tego z Wizualizacji 🙁 – cała nadzieja w zieleni, której jeszcze nie ma.

Dodaj komentarz